Kuumat mikrot‎ > ‎

Mitä tarkoittaa aito basilika?

Oletko nähnyt "sisältää aitoa basilikaa"? - erikseen mainittuna ominaisuutena valmisruoka-pakkauksissa. Varmaan monet ovat varmasti ensin huvittuneita mainosväen idearikkaudelle. Tottahan lauseesta tulee mieleen enemmänkin iltapäivälehtien väkisin väännetty lööppi, mutta olisikohan tässä takana jotain muutakin? Mitä se "epäaito" basilika oikeastaan on? Missä sitä käytetään?

Asia alkoi jostain syystä kiinnostaa, ja tottahan toki Internetistä löytyy vastaus kaikkeen... tai ainakin niin luulimme. Useita sivuja läpi käydessämme vastaan tuli blogeja, joissa ihmeteltiin kyseistä mainintaa, sekä reseptejä, joissa käytettiin basilikaa, mutta ei vahvistusta tai selitystä mainoslauseelle. Lopuksi oli pakko jättää palautteen muodossa kysymys Kokkikartanolle, jonka  tuotteen pahviholkista kyseinen maininta löytyy.

Asiakaspalautteessa pyysimme vielä jotain esimerkkiä tapauksessa, jossa ei olisi käytetty "aitoa" basilikaa. Alla ote saamastamme vastauksesta.

"Täyteläisen Tomaatti-vuohenjuustokeiton pakkauksessa oleva teksti "Aitoa basilikaa!" viittaa keitossa olevan nimensä mukaisesti aitoa basilikaa - ei esimerkiksi basilikauutetta tai keinotekoista basilika-aromia"

No ihan selkeä vastaushan tuo on. Yllättävä ajatus  sinänsä on, että jossakin vastaavastta tuotteessa käytettäisiin basilika-aromia tai uutetta. Vastatussa esimerkkitapauksessa tosin ei oltu käytetty basilikaa.

"Esimerkiksi markkinoilta löytyy mansikkatäytekeksejä, jotka eivät sisällä ollenkaan aitoa mansikkaa vaan niiden maku on saatu aromista."

Annetussa esimerkissä kyseessä ei nyt ole vastaava tuote, eikä basilika, mutta kyllähän tuo selvensi asian. Saamamme esimerkki lieneekin enemmän poliittisesti korrekti, jotta ei tulisi turhaa nokkapokkaa esim. muiden kilpailijoiden kanssa. Eineskokilla ei ole velvoitteita toistaiseksi olla korrekti, joten jatkamme vastaavanlaisen tuotteen etsimistä, jossa on käytetty basilikaa aromina tai uutteena.

Comments